FOTO HAMIL MAMA >>1M – 9MONTH<<

Posted: Februari 19, 2011 in foto hamil mama

FOTO-FOTO MAMA SEPANJANG KEHAMILAN…

18/2/11 – Alhamdulillah…baby dan mama sihat2 saje..:) 5bulan 2minggu…:)

masa ni mama,papa,danish nk g tgk festival layang2…hehheee…

tengok la gaya mak buyong yang hampir nak masuk 6 bulan ni..hehheheee….

baby dan mama sihat sejahtera…Lindungi kami Ya Allah..

Baby 5bulan 1minggu…🙂

19/1/2011 (Besday Mama!!) – Baby 5 bulan..

JENG..JENG..JENG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TENGOKKKK!! NAMPAK TAK??? MAMA DAH BOLEH MAKAN…. ALHAMDULILLAH….

masa ni dah boleh masak pun..hehhee…lega rasanye..masa2 alahan sudah pun berlalu… wah!!mcm2 mama nk makan ni…kekadang perasaan nak makan sesuatu tu…datang..tapi takde la OVER!!! hehehe..tgk je laa…dah 5 bulan pun still perotnye kecik lagi…

( Sorryyy!! 1-4bulan,masa ni mmg takde mood nk amik pic…uuhuhuhu….)

Diam tak Diam..Hampir 4 bulan dah baby…Terok betul alahan kali ni…Berat mama turun dari 52kg downnnn!! ke 45kg!!!!Allahu Akhbar!!! Terasa Mual..Loya..Yang teramatttt sangat…sampaikan nak minum air masak pun tak boleh…ape saje yg masuk di mulut ni..mesti muntah balik…sampai la muntah air…uuhuhuhuuuu..

Segala2nya mmg terok…mama hanya melepek saje..makan takleh..pening..mcm ni la ragam mak buyong!! hahahaaa.. try makan Obimin..makin mama makan makin terokkkkk!! alahan yang mama hadapi… masa terok tu,tak pulak time g klinik.. mmg down..nak bau ape2 pun tak leh…hanya mampu telan sikit sup,bubur nasi,soto ketupat..tu je laaa..tu pun malam je kompommm keluar balik semuanya… Asam,gula2…minyak kapak,vick,minyak angin…mmg mjadi peneman setia mama masa ni… habis selimut semua mama tabur ngn bau minyak kapak…hahahhaaaa..

mama akan muntah pada waktu malam..masa nak tido…siang tak pulak..just loya yang melampauu je laaa…adoiiyaiii!!sabar2… Papa pun nampak mcm pening pale je tgk keadaan mama…nak wat mcmana… dari segi layanan… hampeh laaaa…zahir dan batin mmg tak terjaga dah…uhuhuh…sory hubby…


Doakan mama cepat baik dari alahan…dan akan bselera makan yee…jangan sampai papa pening nk layan ngidam mama nnti sudah la….hehehheee…

29/10/10..mama dan papa dah g klinik gomen dah…nak p buat kad..:)

kalau ikutkan tarikh 1st period tu…mama dah 8minggu dah ni…masa ni berat mama 47.2kg..uuhuhu…

**9/11/10 = (10minggu) =BERAT MAMA JATUH 46.8KG..(biasalah tulis semua ngn pen merah..uuhu)

**30/11/10 = (12minggu)= BERAT MAMA SAMA 46.8KG lagi…nasib baik tekanan darah smua OK..

**28/12/10= (16minggu)=BERAT MAMA 48.5KG..(wow!!naik!!..tapi mama hadapi masalah kurang darah (10.5)masa ni..pening yang amat sangat…..ye laa..makan kurang..mmg la kena mcm ni…)

**25/1/11=(20minggu) = BERAT MAMA 49.6KG…(aLHAMDULILLAH..MAMA DAH MULA STABIL MASA NI…DARAH PUN DAH OK….

27/1/11 = MAMA G SCAN NGN PAPA…NAK TGK KEDUDUKAN BABY…(KALAU DPT TGK JANTINA..BONUS GAK…hehehee…)

27/1 ni scan..dokter kata baby baru je 19minggu….due date mama 19/6/11…:)

chek yang akak datang 22/2/11 nanti…:) 23bulan masa tu… (5bulan 3minggu)

Tak sangka la…ruper2nye masa ni 25.9.10..(besday abang Danish) baby dah ada dalam rahim mama tau..uuhuhu…

mmg masa ni rasa mcm dah lain macam..selera makan pun btambah!! pastu period pun tak datang2..tapi baru g laa..sbb aku test kehamilan tu pun tak de lagi…ye laaa barukan..3/10/10,mama test pun lom ada lagi..frust je..tp tanda2 mcm org peknan tu dah ada..naluri ibukan…kan rasa sndiri…

Pastu 12/3/10 test,baru la nampak ada line 2..YAhoooo!!!! Alhamdulillah..Akhirnya Tuhan memakbulkan Doa Kami sekeluarga utk mendapatkan sorang lagi umat dalam keluarga bahagiaku ini….Terima kasih Ya Allah atas rezekimu ni…Setelah Hampir 7tahun menanti…:)

Pastu mama n Papa g la klinik nak confirmkan..masa test air kencing tu..mmg dah nampak sangat line 2..tak samar2 lagi..tapi scan,lom ada lagi tanda2nya….ye la..mungkin awal lagi kan..ikut period mcm baru 6 minggu la mcm tu..uuhuhu…excited sungguh!!!

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s